Białka Roślinne (sojowe, pszeniczne)

Białka roślinne, do których zaliczyć możemy białka sojowe czy pszeniczne, są świetnym uzupełnieniem diety w nieco inny aminogram niż białka pochodzenia zwierzęcego. Ten typ białek może być stosowany również przez wegetarian i wegan, zapewniając nie tylko wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, ale również szybszą regenerację mięśni. Niestety cechuje je troszkę niższa wartość biologiczna niż białka serwatki czy jaja.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Co brać pomiędzy cyklami kreatynowymi?

Kreatyna to obecnie jeden z najpopularniejszych suplementów diety wybierany przede wszystkim przez sportowców. Stosują ją osoby na różnym poziomie zaawansowania, przede wszystkim po to by zwiększyć siłę i wytrzymałość. Co jednak brać między cyklami?

Co jeść na masę, ile kalorii i jakie produkty

Co jeść na masę - to pytanie bardzo często zadawane przez wiele osób zaczynających swoją przygodę z siłownią. Jakie wybierać produkty? Jeść często, czy rzadko? Jak dużo? Warto wyjaśnić te wątpliwości, aby jak najsprawniej budować imponujące mięśnie.

Dieta paleo dla sportowców - wprowadzenie

Dieta paleo to jeden z modeli żywieniowych charakteryzujących się dużą popularnością wśród znacznej grupy osób. Skąd się jednak wywodzi? Jakie są jego podstawowe założenia? Odpowiedzi znajdziesz w poniższym artykule.

Wegetarianizm w kulturystyce - czy to się wyklucza?

Na przestrzeni ostatnich lat obserwuje się coraz większe zainteresowanie wegetarianizmem. O jego zaletach mówi się dużo, co sprawia że do "vege" przekonuje się wielu sportowców. Ale czy można odnosić sukcesy będąc na diecie bezmięsnej?